Yrityksemme – Tilausliikenne Petri Uusitalo

Olen Petri Uusitalo, Pello Taksin yrittäjä, ja olen ajanut ammatikseni autoja siitä asti, kun sain kortin: auto on tullut ajettua maansiirtoautoista taksiin. Isäni oli kuorma-autoilija, joten autot tuli tutuksi pienestä asti. Lukiota yritin käydä 3 vuotta, mutta jätin kesken; veri veti ratin taakse.

Vuonna -95 tuli mahdollisuus hakea taksilupaa: hain ja sain luvan. Vuoden verran pidettiin kumpaakin autoa, mutta maansiirtopuolen heikon kannattavuuden takia myimme sorakaluston pois. Ja näin minusta tuli taksiautoilija. Perustettiin Tilausliikenne Petri Uusitalo

Tällä hetkellä käytössämme on viisi taksiautoa ja 3 kpl  16-19 paikkasta linja-autoa. Kuljettajia yrityksessämme on 8. Ajamme normaalia taksiliikennettä sekä yhteiskunnan kuljetuksia. mm. KELA-ajoja ja koululaiskuljetuksia.

Yrittäjäksi alkaminen oli oikeastaan ainoita mahdollisuuksia työllistää itsensä täällä. Yrittäminen täällä Lapissa vaati monipuolisuutta. Pitää pystyä toimimaan monella alalla. Tällöin ei ole niin riippuvainen yhdestä ainoasta elinkeinon lähteestä. Itse ole elänyt sen opin mukaan.

Olen asunut aina Pellossa Suomessa Lapissa Ruotsin rajalla, ja enkä varmaankaan osaisi muualla asua. Oma rauha ja läheisyys luontoon ovat tämän paikan valtteja. Toinen yrityksemme Naamisuvanto Salmon Fishing sai alkunsa näistä lähtökohdista samaan aikaan kun aloitimme taksi liikenteen ajoa. Naamisuvanto Salmon Fishing  on vuosien varrella kehittynyt täydenpalvelun lohenkalastusmatkailu yritykseksi. Työllistämme oman perheen lisäksi 3 kalastusopasta.